top of page
haute-stockphotography-bookstagram-collection-final-11.jpg

Våra tjänster

Går du med författardrömmar? Eller är du mitt inne i skrivandet och behöver stöd på vägen? Vi har samlat allt för skrivandet, under ett och samma tak. Oavsett vilka tjänster du behöver kan du lita på att vi enbart arbetar med dessa tjänster av högsta kvalitet.

Lektörsläsning

Lektörsläsning är för dig som har en manusidé och har kommit en bit på väg i ditt skrivande, eller har ett färdigt råmanus och vill ha ett utlåtande av ett professionellt öga som kan se din text med nya ögon. Här går vi igenom olika delar i manuset, så som storyn, dramaturgi, karaktärsbeskrivningar, gestaltning, mm. Allt för att hjälpa dig att vässa ditt manus ytterligare. Du får ett utlåtande på ca 5-7 sidor med kommentarer på hur du kan utveckla ditt manus och komma närmare målet för utgivning eller inskickande till förlag. Du får även kommentarer direkt i ditt manus som kan hjälpa dig på vägen.

 

Priser och beställning här: Pris 2 200 i startavgift samt 12 öre/ord.

Vi önskar ditt manus i Wordformat, Times New Roman, 12 punkter med 1,5 radavstånd. 

Första kapitelanalys

Första kapitelanalys är för dig som vill testa om ditt första kapitel, som är så oerhört viktigt för att fånga läsaren sitter ordentligt. Här kikar vi på om de rätta frågorna väcks hos läsaren från start och om du planterar det du vill att läsaren också ska förvänta sig. 


Priser och beställning här: Pris 20 öre/ord.

Vi önskar ditt manus i Wordformat, Times New Roman, 12 punkter med 1,5 radavstånd. 

Redaktörsläsning

Redaktörsläsning erbjuder vi dig som kommit i mål med ditt manus och här dyker vi ner i manusets detaljer. Här vässar vi meningsbyggnader, dialogernas uppbyggnad, styckeindelningar mm. Vår teori är att i princip alla manus behöver genomgå en redaktörsläsning då alla författare blir blinda för sin egen text. Din redaktör hos oss läser igenom ditt manus och jobbar tillsammans med dig fram den bästa finslipningen av din berättelse.


Priser och beställning här: Pris 2 800 i startavgift samt 20 öre/ord. 

Vi önskar ditt manus i Wordformat, Times New Roman, 12 punkter med 1,5 radavstånd. 

 

Korrekturläsning

Korrekturläsning är det sista steget innan sättning för tryck och krävs i alla former av utgivning. Här är vi nere på detaljer som skiljetecken, kommateringar osv. och eventuella felstavningar som smugit sig in i manuset.

Här görs en noggrann genomläsning av ditt manus inför tryck.

 

Priser och beställning här: Pris 12 öre/ord.

 

Författarcoach

Författarcoach erbjuder vi dig som känner att du behöver någon vid din sida under skrivprocessen under en kortare eller längre tid. Kanske är det för att komma igång eller för att hålla dig på banan hela vägen till mål. Du kanske behöver lite extra pepp på slutspurten mot mållinjen. Vi finns här för dig med vår erfarenhet av att stötta i skrivprocessen.

Du får coachande samtal och stöd, även kommentarer direkt i ditt manus. Vi hjälper dig på så vis att komma framåt i ditt skrivande och stöttar dig när processen känns som att bestiga berg. Tjänsten anpassas helt efter dig och ditt manus. Kontakta oss för att boka in ett kostnadsfritt samtal där vi går igenom vad just du behöver.

Samtliga priser är exklusive moms.


Kontakta oss för ett samtal om vad just du behöver här:

Om Own Your Book

Own Your Book startades av mig Anette Nyberg, efter min erfarenhet av två utgivna böcker och en förlagsredaktörsutbildning. 

 

Det jag inte visste när jag först kom i kontakt med förlagsvärlden var att jag skulle få vänta i tre till sex månader innan jag fick svar på mitt mail, med mitt insända manus till förlagen. Jag hade förstås hört att nålsögat var litet och att det endast var några promille av alla insända manus som blev antagna men det hindrade mig inte från att tro att min bok skulle vara en av de som blev utgivna.

 

Det jag inte var beredd på var denna väntan. Varför är den så lång?

Boken, Som om ingenting hänt, och uppföljaren, Som om det inte var nog, blev så småningom utgivna och lyckan var fullkomlig när jag höll dessa i min hand.

Jag är nu helt fast i den skrivande processen och utbildad förlagsredaktör med ett mycket starkt mål att hjälpa andra att nå sina drömmar. 

 

Under resan till utgivning har jag ställt mig själv många frågor. Jag är sedan många år från servicebranschen, inom besöksnäringen med kunden i fokus. 

Det var här mina världar krockade. Jag var inte van vid att låta kunden vänta och när de sedan fått sin produkt så skulle de inte äga den.

Detta och de faktum att de flesta författare idag inte erhåller mer än en väldigt liten del av försäljningen av boken, inte äger rättigheterna till den trots att de skrivit den, kunde jag inte riktigt förstå eller acceptera.

 

Jag ser ingen rimlighet i att kunden ska vänta så länge. Inte heller att du som författare inte äger din egen bok.

Min starkaste övertygelse är att framtidens bokutgivning inte kommer se ut så och jag vill vara med att ändra på detta och göra skillnad.

 

Jag samarbetar nu med flera andra skrivcoacher och även andra förlag för att kunna erbjuda en bred plattform som ska hjälpa våra kunder framåt och i mål med sin bokutgivning.

 

Kontakta mig gärna så ska jag berätta mer.

 

Anette Nyberg

My Approach
bottom of page